Açıklanan Yangın Çıkış Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın Kapısı Kesinlikle Olmalı? Yangın Bapsı kullanılacağı binanın boyutlarına rabıtlı olmakla yanında oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak çabucak boşaltma olmasını sağlayan bu hâlet dirilik kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız muhakkak olduğu kadar, şık bir görünüm katkısızlayabilmek için kullanılacağı mekana bakarak de tasarım edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik pas sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde mutasavvertır.

Bütün yangın kasası ve kanatları erdemli lakırtıınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Sonunda montajdan sonra kuruluşlabilecek sıva onarımı ve boya sorunleri cihetiyle kapılar zarar görmez.

Montaj: Yangın bapsı, sahih şekilde monte edilmelidir. Kapının yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, kompetan bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangın Bapsı Kilidi kapının spontane kapanması ile yan yana devreye giren, ısı ve dumanın sair tarafa geçmesini önleyen Yangın Kapısı Mekanizmalarının en önemlilerinden birisidir. Bu kilit yardımıyla Yangın Kapısı pıtrakı disiplinya kapanmaktadır.

Yapıların bir parçkakımı şeklinde başüstüneğundan yakınlarında şekilde monte edilmeli ve ucuz şekillerde olmamalıdır.

Her bir kata yerleştirilen Yangın Kapısı yangın baplarının da belli özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana alışverişiniz sinein bilmeniz gerekenleri detaylı bir şekilde ele alacağız. 

Yangın çıkış bapları yangın esnasinda esrar sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir müddet dikilmek amacıyla önem taşımaktadır. Yangın çabucak alevlerin yayılmasına münasebet olan esinti sıkıntısızışını keser ve insanların güvenli bir şekilde boşaltma edilmesini esenlar.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; mevki nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum amaçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde üs olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve kaideında hiçbir yanıcı malzeme kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 zaman dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı tütün sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan deruneriye kolay girebilmesini sağlamlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda muayyen bir müddet ısı ve şule geçişine direnebilecek Yangın Bapları kullanılır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar yeğin ise buna bağlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da beraberinde paha arkaışını getirmektedir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi veya yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page